Babeczki

Zapraszam do przygotowania szybkich i bezproblemowych babeczek, które posmakują każdemu i przygotujemy je dosłownie w kilka chwil. 

Składniki

  • 80 g mąki ryżowej
  • 60 g mąki kukurydzianej
  • 50 g mąki owsianej
  • 50 g mąki z tapioki
  • 3-4 łyżki gorzkiego kakao 
  • 100 g pudru z erytrolu
  • 1½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu
  • 1 szklanki mleka 
  • 1 łyżeczka octu winnego 
  • 1 duże jabłko, starte na tarce
  • 20 g oleju kokosowego

Wykonanie

Nagrzać piekarnik do 180 stopni, góra-dół. Suche składniki przesiać do miski. Mleko zmieszać z octem oraz jabłkiem i olejem. Połączyć składniki suche i mokre, wymieszać łyżką – ale nie za długo, do połączenia składników. Włożyć do piekarnika i piec ok. 16-18 min. – piec do suchego patyczka. Muffiny można ozdobić kremem, polać czekoladą lub posypać pudrem z erytrolu

Fitkulinarnie
Pani Marchewka, bardziej świadoma, dbająca o siebie i innych. Gotuję od zawsze, jest to moja wielka pasja, więc postanowiłam podzielić się z Wami sprawdzonymi recepturami na pyszne, ale jednocześnie zdrowe dania. Znajduję balans pomiędzy smakiem, a odchudzaniem potraw. Przed Wami zbiór przepisów, fit- porad, ale również mądrości inaczej oraz opowieści dziwnej treści. Zapraszam do wspólnej wycieczki przez zdrowe dania okraszone dużą dawką humoru!

Opowieści dziwnej treści Pani Marchewki

A w Opowieściach Dziwnej Treści otwieramy cykl – Antymądrości. Z przyjemnością poczytam Waszych 🙂 A tymczasem ja będę serwować moje 🙂

Jedyna szansa, aby schudnąć z zieloną herbatą to wspinać się po górach, aby ją zebrać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *