Brownie z malinami

Przed Wami błyskawiczne, pyszne i zdrowe brownie z malinami. Bezproblemowe, nawet nie trzeba wyjmować miksera. Wystarczy dokładnie wymieszać, upiec i cieszyć się doskonałym smakiem. Bardzo polecam!

Składniki

  • 200 g suszonych daktyli
  • 300-400 ml mleka (może być roślinne)
  • 150 g mąki owsianej
  • 4 pełne łyżki kakao
  • 4 łyżki miodu (w wersji wegańskiej – syrop klonowy lub z agawy)
  • 4 łyżki oleju kokosowego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 300 g malin

Wykonanie

Daktyle moczyć w gorącej wodzie przez ok. 30 min, odsączyć, a następnie dokładnie zblendować. Mąkę owsianą połączyć z mlekiem, kakao, miodem i olejem kokosowym oraz proszkiem i sodą. Dodać daktyle. Dokładnie wymieszać. W zależności od tego jak mokre były daktyle – dodać ewentualnie mleko. Ciasto ma mieć dość lejącą konsystencję.

Jeśli chcecie – do masy można dodać orzechy, bakalie, aromaty migdałowy lub waniliowy, cynamon, itp. Jak Wam odpowiada 😊

Masę wyłożyć do średniej wielkości foremki z papierem do pieczenia, wyłożyć malinami (jeśli macie mrożone – nie rozmrażać).

Piec w 180 stopniach przez 30-40 min. 

 

Fitkulinarnie
Pani Marchewka, bardziej świadoma, dbająca o siebie i innych. Gotuję od zawsze, jest to moja wielka pasja, więc postanowiłam podzielić się z Wami sprawdzonymi recepturami na pyszne, ale jednocześnie zdrowe dania. Znajduję balans pomiędzy smakiem, a odchudzaniem potraw. Przed Wami zbiór przepisów, fit- porad, ale również mądrości inaczej oraz opowieści dziwnej treści. Zapraszam do wspólnej wycieczki przez zdrowe dania okraszone dużą dawką humoru!

Opowieści dziwnej treści Pani Marchewki

A dziś w Opowieściach Dziwnej Treści zostawiam Was z pytaniem do przemyślenia – Gdybyście stanęły przed wyborem: kochać z wzajemnością przez całe życie albo jeść i nie tyć, którą pizzę zjadłybyście najpierw?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *