Koktajl z buraka

Pełen witamin i smaku odżywczy koktajl. Pyszna przekąska – pamiętajcie o tym przepisie gdy pieczecie buraki. Zawsze warto dorzucić dodatkowy na ten przepis 🙂

 

Czy wolicie do koktajli używać buraków surowych czy, tak jak ja, pieczonych? Macie sprawdzony patent na usunięcie ziemistego smaku z surowego buraka?

Składniki

  • 1 burak
  • 1 banan
  • 1 pomarańcza
  • 1 jabłko
  • 200 ml wody mineralnej

Wykonanie

Buraka wyszorować, zawinąć w folię aluminiową i piec przez ok. 1,5 godz. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopniu. Burak musi być miękki.

Schłodzonego buraka obrać, pokroić w duże kawałki.

Pomarańczę dokładnie obrać i pozbawić białych skórek. Podzielić na cząstki. 

Jabłko  i banana obrać, pokroić. 

 

Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować. Dodać wodę.

Fitkulinarnie
Pani Marchewka, bardziej świadoma, dbająca o siebie i innych. Gotuję od zawsze, jest to moja wielka pasja, więc postanowiłam podzielić się z Wami sprawdzonymi recepturami na pyszne, ale jednocześnie zdrowe dania. Znajduję balans pomiędzy smakiem, a odchudzaniem potraw. Przed Wami zbiór przepisów, fit- porad, ale również mądrości inaczej oraz opowieści dziwnej treści. Zapraszam do wspólnej wycieczki przez zdrowe dania okraszone dużą dawką humoru!

Opowieści dziwnej treści Pani Marchewki

Niektórzy mają ręce pełne roboty, inni z długimi i pomalowanymi paznokciami (ja takie kiedyś miałam, szpony na pół metra, różowe, rzecz jasna), kolejni z szerokimi kostkami, a jeszcze inni z palcami równej długości. Są też i tacy, co mają ręce, które leczą. Bez względu na to, do której zaliczacie się kategorii – nie będziecie w stanie tej przekąski zepsuć. 

Pożywny, pełen witamin oraz mikroelementów i dodający energii koktajl. Polecam na szybkie śniadanie. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *