Krem krówkowy z daktyli

Przepis jest prosty, łatwy i pyszny. Czego chcieć więcej? Niczego. Tylko zrobić i zajadać. Polecam!

Składniki

  • 300 g daktyli 
  • 400 ml śmietanki kokosowej (gęsta część mleka z puszki)
  • 4 łyżki masła orzechowego – najlepiej gładkiego, bez żadnych dodatków i ulepszaczy (opcjonalnie można zawsze zmielić orzechy w malakserze czy młynku do kawy – aż do powstania kremu :))
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego

Wykonanie

Daktyle namoczyć w gorącej wodzie przez 30 min. Następnie odcedzić z nadmiaru wody, przełożyć do dużej miski, dodać stałą część mleka kokosowego, masło orzechowe i wanilię. Zbledować na gładką masę.

Finał

Zajadać z owsianka, na kanapce, a  nawet bezpośrednio ze słoiczka. Przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Fitkulinarnie
Pani Marchewka, bardziej świadoma, dbająca o siebie i innych. Gotuję od zawsze, jest to moja wielka pasja, więc postanowiłam podzielić się z Wami sprawdzonymi recepturami na pyszne, ale jednocześnie zdrowe dania. Znajduję balans pomiędzy smakiem, a odchudzaniem potraw. Przed Wami zbiór przepisów, fit- porad, ale również mądrości inaczej oraz opowieści dziwnej treści. Zapraszam do wspólnej wycieczki przez zdrowe dania okraszone dużą dawką humoru!

Opowieści dziwnej treści Pani Marchewki

 dziś kolejna porada z cyklu – jeśli nie chcesz dostać w buzię – lepiej zamknij ją, Łobuzie. Czyli – czego nie mówić kobiecie?

Jesteś matką! Ta sukienka nie jest dla Ciebie!

Yyyy… SERIO??!! Naprawdę to powiedziałeś??? Głupotą jest wybieranie rzeczy w zależności od stanu cywilnego. Człowiek ma prawo nosić to, co mu się podoba. A kobieta nie powinna odmawiać sobie noszenia czegoś tylko dlatego, że ma teraz dziecko. Ty, na przykład, nie odmawiasz sobie noszenia koszulek, ponieważ się ożeniłeś.

Także, weź, ostygnij.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *