W misce umieścić 1 szklankę mąki, wodę, miód i drożdże. Pozostawić do czasu, aż drożdże się spienią.
Wymieszać pozostałą mąkę, oliwę z oliwek i sól z mieszkanką z drożdżami. Wyrobić mieszankę w misce za pomocą robota elektrycznego wyposażonego w hak do ciasta, dodając więcej mąki w razie potrzeby, aż powstanie miękkie i lepkie ciasto, ok. 15 minut. Umieścić ciasto w misce posmarowanej odrobiną oliwy z oliwek, przykryć ją ręcznikiem i pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, na około 90 minut.
Wyrośnięte ciasto wyrobić i przenieść na lekko oprószoną mąką powierzchnię roboczą. Podzielić na 2-3 kulki, rozwałkować do pożądanego kształtu i grubości, przykryć każdą i pozostawić aż ciasto wyrośnie, ok. 20-30 minut.