
Przygotowałam dziś dla Was słoneczny i kokosowy sernik. Pyszny, wilgotny, zwarty w swej konsystencji. Jeden z moich ulubionych. Bardzo polecam!
Dajcie znać czy wypiek przypadł do gustu Waszym kubkom smakowym 😊
Bardzo ważne jest, aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Sernika nie należy miksować również zbyt długo, a tylko do połączenia składników, gdyż później może nam urosnąć i opaść.
Twaróg połączyć z musem kokosowym, żółtkami, erytrolem, mąką ziemniaczaną, mlekiem kokosowym oraz wanilią. Miksować krótko, tylko do połączenia składników. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wmieszać je do twarogu z dodatkami.
Niewielką (ok. 20 cm) tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę serową.
Piec około 80 minut w temperaturze 150ºC, góra-dół.
Gotowy sernik należy stopniowo chłodzić – nie wyjmować go gwałtownie z piekarnika. Najlepszy po nocy spędzonej w lodówce.
Podawać z musem z mango – smaki się doskonale komponują.
Dzień 2 Diety z perspektywy żołądka
Dzień dobry. Ta-rah! Torturuj mnie dalej, co? Znowu jestem bez owsianki, prawda? Twój liść sałaty na moją głodową kiszkę, no ni fusa tego nie rozumiem! Człowieku, ale ze mnie idiota! Przez całą noc byłem zazdrosny o brzuch Magdy Gessler…
Dzień.
Kończą mi się siły, wysyłam impulsy do mózgu, mózg wysyła te impulsy do mojego tyłka… nikt nigdy tak łatwo nie wrócił z mojego tyłka. Cholera, co mam robić? Znowu jogurt. NIE LUBIĘ JOGURTU!
Wieczór. Staram się jak mogę – nie zwraca na mnie uwagi, małpa…
Noc. Pyszne są też młode ziemniaki, które usmażymy na maśle… ze złocistą skórką… i z kwaśną śmietaną… albo z pieczarkami. Bardzo smaczne, jeśli się usmaży… burl…
fitkulinarnie © 2021 ALL RIGHTS RESERVED.